Много хора обичат чесъна. Той не е просто вкусно допълнение

...
 Много хора обичат чесъна. Той не е просто вкусно допълнение
Коментари Харесай

Жена започна да яде чесън всеки ден, няма да повярвате какво се случи

 Много хора обичат чесъна. Той не е просто вкусно допълнение към съвсем всяко хранене, само че е и отлично за вашето богатство! Продължете да четете и разберете за какво яденето на чесън е толкоз потребно за вас.

1. Здрави зъби

Изследванията демонстрират, че чесънът може да бъде положително различно лекуване при възпалени венци. Освен това чесънът по природа има антибактериални, антивирусни и противогъбични свойства. И това важи и за всички дребни организми, живеещи в устата ви и вероятно влияещи на вашето здраве.

2. Чувство за монтажник

Тренирате доста интензивно? Опитайте да добавите повече чесън към вашата диета. Изследванията демонстрират, че олиото от чесън ще облекчи натоварването на сърцето ви по време на подготовка.
 Никога не правете това с климатика, унищожавате здравето си Никога не правете това с климатика, унищожавате здравето си
През горещите летни дни няма нищо по-хубаво от климатик, който разпръсква отлично студен въздух в целия дом. Когато не понасяте топлота...

Любопитно е, че античните гърци са предписвали чесън на (оригиналните) олимпийски спортисти и хора, ангажирани с тежък физически труд.

3. Свойства срещу стареене

Доказано е, че чесънът работи против „ оксидативния стрес “ и с това забавя самия развой на стареене. Най-просто казано: ние порастваме и започваме да изглеждаме по-възрастни, тъй като телата ни преобразуват храната и кислорода в сила. Въпреки това, от време на време тялото ни ще бъде прекомерно интензивно в този развой и ще унищожи други кафези в процеса. На собствен ред кожата ни става по-отпусната, а мозъкът - по-бавен. Това са последствията от „ оксидативния стрес “.

В тези случаи чесънът може да бъде потребно допълнение към вашата диета. Силно ароматният чесън кара тялото ви да усили производството на субстанции в кръвта, които се опълчват на прекомерното окисляване на клетките в тялото ви. Тези субстанции са известни като антиоксиданти. По този метод чесънът оказва помощ да се забавят физическите признаци на стареене!

4. Чесънът ви прави по-привлекателни
 Тайната, която ще ви избави от прималяването в жегите Тайната, която ще ви избави от прималяването в жегите
Обичате слънчевите бани, само че ви се завива свят, когато станете от плажния стол? Или ви прималява, в случай че ходите или спортувате в парещ ден?...

Това може да е в несъгласие с вашите инстинкти, само че е правилно. Разбира се, всички сме осведомени с резултата на чесъна върху миризмата на дъха ви. Но знаете ли, че миризмата на тялото ви също се въздейства от него? Изследвания от 2016 година демонстрират, че въздействието на чесъна върху телесната ви миризма в действителност е най-вече позитивно. Участниците в тест за аромат разказват ароматите на хората, които са яли чесън, като „ по-малко интензивни “ и „ по-привлекателни “. Това може да се дължи на антимикробните свойства на чесъна. Бактериите, които предизвикват неприятната миризма на пот, се понижават от чесъна в тялото ви. Имайте поради: това работи най-добре, когато ядете чесън в деня преди вашата среща. Разбира се, няма да препоръчаме да ядете чесън директно преди този момент.

5. Пресен чесън за вашата имунна система

Фактът, че чесънът може да способства за здравето ни, е прочут на нашите баби и даже техните баби (и техните баби преди на това). Знае се от епохи, че растението има свойства, които работят против бактерии, вируси и гъбички. За оптимален подтик на имунната ви система обаче ще би трябвало да ядете чесъна си недопечен. Когато се реже или смачква чесънът, той отделя „ алицин “. Това вещество има доста изгоди за вашето здраве, само че при загряване на чесъна ще загубите по-голямата част от алицина.

6. Чесън против високо кръвно налягане

Към този миг всички сме осведомени с заплахите от високото кръвно налягане. Също по този начин продължаваме да научаваме повече за ролята, която играе холестеролът за това. Ето за какво в наши дни много постоянно ще чувате за артикули, за които се твърди, че понижават холестерола ви. Чесънът също е един от тези артикули. Многобройни изследвания демонстрират, че дневният банкет на чесън ще има дълготрайни резултати при намаление на холестерола. Разбира се, в случай че се борите с някакво сърдечно-съдово заболяване или нараснали равнища на холестерол, постоянно би трябвало да получите съвет от експерт. Чесънът може да повлияе на резултата като цяло, само че не е лек!

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР